2015. május 21., csütörtök

Korilla Futó paprika (Cyclanthera pedata 10 db mag - Jelenlegi ára: 690 Ft

Üdvözlöm : )  általános tudnivaló:
Eszméletlenül sokat terem. : )
eladó vetőmag:
LUGASPAPRIKA, CAIGUA, KORILLA, (Cyclanthera pedata)
A LICIT TÁRGYA, 10 db Korilla vetőmag,
de nyilván a készlet erejéig annyi db vetőmag, amennyit csak szeretne, csak írja be, hány adagot kér,
1 adagban 10 db mag van:  690. - és + egy szállítási költség, mely +410. -
/egyszeri postaköltség, bármennyi magot is vesz. /
Nekem, egy szem magból közel ennyi termésem lett, kb 8-10 kg. : ) Csodálatos egynyári növény, és csodálatos futó rendkívül bő zöld folyammal és bő terméssel garantáltan! PAZAR!
Internetről merített ismeretek a növényről:
Fogyókura idején rendkívüli eredményeket lehet elérni a Korilla fogyasztásával. A káros koleszterint, az ereink faláról tökéletesen leválasztja, és egyéb jótékony hatással rendelkezik még.
"Nnnnnnnnnnnnaaa ezt figyuzd!!! Itt növekszik a földünkön egy Dél-Amerikai  növényke, amit nálunk “ lugaspaprikának ” hívnak a termés alakja miatt. De semmi köze a paprikához, mert kabakos, tehát tök-féle , de uborkára emlékeztető íze van. Hamarosan kapható lesz nálunk…
A Wikipédia szerint:
Korilla az elrejtett zöldség
A korilla dél-amerikai Andokban honos, de trópusi hegységekben és szubtrópusi régiókban nagyon sokfelé termesztik. Hazánkban még ismeretlen, de itt is sikeresen termeszthető zöldségnövény. Egyéves, csavarodó szárral kúszó növény. Lágy hajtásai elérhetik az 5 métert is, és villásan elágazó kacsokat fejlesztenek. Levelei szórt állásúak, legfeljebb 20 cm méretűek. Termésének vékony héja fényes, világoszöld, terméshúsa kb. 4 mm vastag, szilárd húsú, lédús és kellemes, lágy uborkához hasonló ízű.
A fiatal korilla terméseket nyersen, például salátákban, vagy párolva, zöldségként fogyasztják. Az üreges kabakokat szívesen megtöltik rizzsel, vagy más töltelékkel. A fiatal hajtások és levelek is ehetők, főzelékként is elkészíthetők.
Tipp! Recept:
A növényt alaposan mossuk le. A fiatal terméseket magvastól vékony karikákra szeleteljük fel. Az érettebb termésekből szedjük ki a magokat és úgy karikázzuk fel. Apró cikkekre vágjunk fel koktél paradicsomot, és zöldpaprikát. Készítsük el a saláta levét. Egy edénybe tegyünk vizet, kevés sót, ízlés szerint cukrot, de cukorbetegek és az egészségüket óvók steviát is használhatnak, ecetet, egy kevés kapor levelet, amit apróra felvágtunk. Amikor minden elolvadt a vízben, tegyük bele a feldarabolt zöldségféléket, keverjük jól össze. Tegyük a hűtőbe, egy kicsit hadd érlelődjön. Húsokhoz kiváló savanyúság . Íze vetekszik a savanyított paprikáéval… "
Tehát... A korilla dél-amerikai Andokban honos, de trópusi hegységekben és szubtrópusi régiókban nagyon sokfelé termesztik. Hazánkban még ismeretlen, de itt is sikeresen termeszthető zöldségnövény.
Egyéves, csavarodó szárral kúszó növény. Lágy hajtásai elérhetik az 5 métert is, és villásan elágazó kacsokat fejlesztenek. Levelei szórt állásúak, legfeljebb 20 cm méretűek. Termésének vékony héja fényes, világoszöld, terméshúsa kb. 4 mm vastag, szilárd húsú, lédús és kellemes, lágy uborkához hasonló ízű.
A fiatal korilla terméseket nyersen, például salátákban, vagy párolva, zöldségként fogyasztják. Az üreges kabakokat szívesen megtöltik rizzsel, vagy más töltelékkel. A fiatal hajtások és levelek is ehetők, főzelékként is elkészíthetők.
A magokat 2-3 cm mélyen kel elvetni, és földet kikelésig nedvesen kell tartani. A növények tám mellé május végén már kiültethetők szabad földbe. Rengeteg vizet, tápdús talajt és napos, vagy félárnyékos helyet igénye. Nagyon gyors növekedésű. Ősszel az első fagyok idején elpusztul, ezért szedjünk magot belőle, ha jövő évben szeretnénk ültetni. Íze elég jellegzetes, de dísznövénynek is kiváló, hiszen nagyon rövid idő alatt nagy felületet fut be, jól árnyékol.
A fotók illusztrációk, érdekességek, a növény hatásáról...
Kérem, nézzék meg további ajánlataimat és szőnyegeimet, több forintos aukció között.
A termék "kiemelt", a kiemelés díját, mely jelentős, akkor is meg kell fizetnem, ha komolytalan érdeklődő licitál, majd mégis eláll a vásárlástól miután megnyerte a licitet, ezzel akaratlanul is, több módon is kárt okozva az eladónak, vagyis nekem. Kérem, ezért kizárólag komoly érdeklődők licitáljanak.
Kérem, 3 napon belűl rendezze a termék fizetését, még akkor is, ha az aukció zárását előbbre hozon az Önök kérésére. Amennyiben több árura licitál néha 5-10 nap eltérés adódhat, tehát akkor is kérem rendezze a megnyert aukciók árait 3 napon belűl, a szállítása természetesen az Ön igénye szerint, egyben érkezhet később licitált termékekkel, egy csomagban.
Amennyiben személyesen szeretné átvenni Tarnamérán, de nem ér rá a napokban, akkor is kérem, 3 napon belül szíveskedjen átutalni az árát, természetesen ebben az esetben, szállítási költség nélkül. Köszönöm
Csomag feladása:
átutalás beérkezését követő 5 munkanapon belűl max., de lehetőleg azonnal.
Köszönöm megtisztelő figyelmét.
Van még a termékeim között szép szőttes, nézze meg itt, a képre kattintva
 
 



Jelenlegi ára: 690 Ft

Az aukció vége: 2015-06-10 09:57
. Korilla Futó paprika (Cyclanthera pedata 10 db mag - Jelenlegi ára: 690 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése