2015. április 28., kedd

Kombucha - mandzsúriai gomba + indítótea - Jelenlegi ára: 500 Ft


Kombucha - mandzsúriai gomba + indítótea
Két féle tejalapú gomba közismert.
A Kaukázusi kefirgomba, amely egy karfiolra emlékeztető képlet. Mérete: kb. 3-15 mm.
A szintén tejalapú "Tibeti kefirgomba" kisebb, és morzslékosabb. kb. 3-10 mm, vagyis nem éri el a kaukázusi kefirgomba méretét. Hatása megegyezik a Kaukázisi kefirgombáéval, csak a származási helye más.
A japánkristály ( vízalapú kefirgomba) fehéres-áttetsz?, porcogós csomócskákból áll. Csak vízben szaporítható. Erdetét pontosan nem ismerik. Mind a 3-at megtalálod a termékeim között.
További termékeim:    Csodaszepviragok termékei a TeszVesz-Vatera piacterén
Kérlek, nézd meg a többi aukciómat is, hátha találsz még valami hasznosat, így a postaköltségen tudsz spórolni.
Postázom is természetesen.
Az ár 1 adag gombára + indítóteára vonatkozik.
Kombucha - mandzsúriai gomba + indítótea
 
Az ital előállításához fekete, vagy zöld, vagy gyógyteából álló, cukrozott tápoldatot készítenek, amelybe belehelyezik a teagombát. Az erjedési és oxidációs folyamat alatt a gomba hatására a teaoldatban egymásután és egymás mellett bonyolult reakciók (asszimilációs és disszimilációs folyamatok) játszódnak le. Eközben a teagomba értékes anyagokat állít elő, amelyek belekerülnek az italba: glükoronsav, B 1 -, B 2 -, B 3 -, B 6 -, B 12 - és C-vitamin, valamint folsav, tejsav, aminosavak, enzimek, antibiotikus anyagok .
A cukor a mikroorganizmusoknak tápanyagul szolgál, úgymond azok 'falják fel' és messzemenően az ital alkotórészeibe alakítják át, valamint az új gomba növekedéséhez van rá szükségük. A gomba állandóan növekszik. A gombalemez először a tea teljes felületén szétterjeszkedik, aztán megvastagodik.
A glükoronsav által megkötött mérgeket a bél és a vizeletkiválasztó rendszer nem tudja újból felszívni. Így rendkívül fontos méregtelenítő funkcióval rendelkezik.
A kombucha javasolt fő felhasználási területei:
-         méregtelenítés,
-         salakanyagok kiürítése,
-         sejtek erősítése,
-         a belső sav-bázis egyensúly szabályozása,
-         az immunrendszer erősítése,
-         anyagcsere harmonizálása,
-         reumatikus panaszok,
-         emésztési panaszok (az enyhe hashajtó hatást minden felhasználó igazolja),
-         migrén (jelentős sikerek),
-         a bélflóra szabályozása,
-         antibiotikus hatás.
 
Hogyan készítsük el saját Kombucha teánkat:
Hozzávalók:
A Kombucha kultúra (a kovász) = gomba
Literenként kb. 70 - 100 g finomított fehér cukor
Literenként 2 teáskanál fekete vagy zöld tea (filteres tea is lehet)
 
Szükséges eszközök:
Egy 2 - 4 literes vízforraló edény
Egy 2 - 4 literes üveg
Egy befőttes gumi
Egy len vagy gyapjú kendő
Palackok
A Kombucha készítésének menete:
1. - Készítsen hagyományos módon teát. Tegyen literenként 2 teáskanál (kb. 5 g) fekete vagy zöld teát, vagy gyógyteát, forrásban lévő vízbe. Filteres tea szintén használható. 15 percig hagyja ázni a tea leveleket.
2. - Szűrje le a teát.
3. - Adjon literenként 70 - 100 g fehér cukrot a szűrt főzethez, mielőtt az kihűl. Kevergesse a teát, míg a cukor teljesen fel nem oldódik.
4. - Hagyja a cukrozott teát legalább 20-25 Celsius fokosra hűlni. A kultúra meghal ha meleg tápoldatba teszi.
5. - Mikor a tea szobahőmérsékletűre hűlt, öntse egy üveg-, porcelán-, mázzal bevont agyag- vagy rozsdamentes acéledénybe.
6. - Az első Kombucha ital készítésekor a kultúrával kapott folyadékot is használja fel. Minden későbbi erjesztésnél tartson meg annyi Kombucha italt, hogy az a tápoldat 10%-át kitegye. Ezt mindig adja hozzá a teához.
7. - Helyezze az élő Kombucha kultúrát a folyadékba.
8. - Fedje le az edényt sűrű szövésű szövettel, konyharuhával, hogy távol tartsa a muslincákat, a port, a növényi spórákat és egyéb szennyeződéseket.
9. - Az erjesztés a hőmérséklettől függően 8 - 12 napig tarthat. Magasabb hőmérsékleten gyorsabb az erjedési folyamat. A 8 - 12 nap csupán útmutatás, ez lehet több és kevesebb is, attól függően, hogy Önnek mi a legjobb. Érdemes kísérletezni az idővel is.
 
A Kombucha kultúrának nyugodt, békés, meleg helyre van szüksége. A tea hőmérséklete nem eshet 20° Celsius alá és nem emelkedhet 30° Celsius fölé. Az ideális hőmérséklet 23°-27° között van. Fény nem feltétlenül szükséges, a kultúra sötétben is dolgozik. Erős, közvetlen napfénynek azonban ne tegye ki, mert tönkre mehet. A félárnyék sokkal jobb.
10. - Mikor a tea eléri a megfelelő savasságot (pH 2, 7 - 3, 2), egyéni ízléstől függ, hogy mikor, tiszta kézzel vegye ki a kultúrát az edényből, esetleg mossa meg hideg vagy langyos vízben, majd helyezze tiszta tányérra. Töltse fel a már előkészített teával az edényt (ne feledje le beletölteni a 10 % kész italt), és minél hamarabb tegye vissza a kultúrát is. Figyeljen, hogy a tea megfelelő hőmérsékletű legyen.
Töltse az italt palackokba, akár teljesen tele is töltheti és jól zárja le őket. Nem tartom szükségesnek, hogy a kész italt szöveten átszűrje. Bizonyos mennyiségű üledék természetes. Ezt, az ital gázcseréjét biztosító élesztő növekedése okozza. Azt mondják az élesztőknek bizonyos kívánatos pozitív hatásuk van az emberi szervezetre.
11. - Nem árt, ha palackozás után néhány napig (legalább 5 napig) érni hagyja az italt.
Tanácsos az italt hűvös helyen tartani.
 
Kombucha készítése videón:   Kattints a szövegre, és nézd meg a videót.
Kérdezz nyugodtan, ha bármire kíváncsi vagy.
Köszönöm, hogy benéztél hozzám.


Jelenlegi ára: 500 Ft

Az aukció vége: 2015-05-18 20:12
. Kombucha - mandzsúriai gomba + indítótea - Jelenlegi ára: 500 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése